HEALTHY EATING AND MOVEMENT FOR A BETTER QUALITY OF LIFE

HEALTHY EATING AND MOVEMENT FOR A BETTER QUALITY OF LIFE

2019  yılında proje ortağı olarak yer aldığımız "HEALTHY EATING AND MOVEMENT FOR A BETTER QUALITY OF LIFE" Erasmus projesinin çalışmaları devam etmektedir.

31.03.2022 1539

Proje hakkında

Proje hakkında

Hareketsizlik, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve fiziksel egzersiz eksikliği, esas olarak teknolojinin son yıllarda çocukları evlere itmesi nedeniyle ortaya çıkan endişe verici bir sorundur. Bu durum, ebeveynlerin artık çocuklarının beslenme alışkanlıklarını karşılamak için çok meşgul olması gerçeğiyle ikiye katlandı ve okul çocukları arasındaki obezite vakalarının sayısını artırdı. Aşırı kilo, çeşitli fiziksel engellere ve psikolojik sorunlara yol açmasının yanı sıra, kişinin bir takım hastalıklara yakalanma riskini de önemli ölçüde artırır ve psikolojik olarak olumsuz etkiler yaratır.
Proje üç hedef kitleye hitap ediyor: kilo sorunu olan ve olmayan öğrenciler, sağlıklı beslenmenin çocuklarının gelişimi için önemi konusunda farkındalık yaratmak için ebeveynler ve alışkanlıklarını değiştirecek öğretmenler.

 

HEDEFLER

- Hedef kitledeki fast food tüketici sayısını 2 proje yılı sonunda en az %50 azaltmak.

- Katılımcıların en az %70'ini sağlıklı beslenme ilkeleri konusunda bilinçlendirmek;

- Öğrencilere sağlıklı beslenme için kalıcı alışkanlıklar kazandırmak;

- TG'deki öğrencilerin %60'ı için fiziksel aktiviteyi günde en az 1 saate çıkarmak;

- Katılımcıların en az %65'inin bir Avrupa ortamında iletişim becerilerini, kişilerarası becerileri ve özgüvenini geliştirmek

- Öğretmenlerin öğrenciler ve veliler için bir broşür ve okullar için bir broşür üretmeleri için diğer Avrupa okulları ile fikir ve uygulama alışverişinde bulunmak.

- En az %70 katılımcının Avrupa sporları ve kültürlerinin çeşitliliği hakkında bilgisini geliştirmek.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Bu platformu iletişim ve yaygınlaştırma amacıyla kullanacağız. Her LTTA ile ilgili belgeleri ve kanıtları içerecek bir Twinspace oluşturacağız. Canlı eTwinning'i çevrimiçi konferanslar için, eTwinning forumunu katılımcılar arasında fikir alışverişi için, TwinMail'i yazışmalar için kullanacağız. LTTA'lar arasında, her bir ortak, LTTA'lara katılımın bir sonucu olarak yerel olarak uyguladıkları faaliyetler hakkında güncellemeler ve resimler yayınlayacaktır. Proje sonuçlarını ve broşürleri eTwinning'de yayınlayacağız, böylece tüm ilgili taraflar bunlara erişebilecektir.

Öğrenciler eTwinning etkinliklerine katılacaklardır. Birbirlerini tanıyabilecekler ve iletişim kurma ve fikir, fotoğraf, bilgi paylaşma fırsatı verilecek.

BEKLENEN SONUÇLAR

Projenin etkisi, okullarımızdaki öğrenci ve velilerin sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme konusundaki farkındalığının artmasından oluşmaktadır. Obezitenin nedenleri ve etkileri hakkında bilgi edinecek, hareketsizliğe eğilimle mücadele yollarını öğrenecek, zaman geçirmeye ve açık havada ve egzersiz yapmak için boş zamanlarını eğlenceli bir şekilde kullanmaya daha açık olacaklar. Kısacası öğrencilerin mevcut sağlıksız beslenme ve yaşam alışkanlıklarını değiştirmeleri beklenmektedir. Bunun yanı sıra, değişimlere doğrudan katılım yoluyla öğrenciler daha motive olurlar, kültürel olarak daha bilinçli olurlar ve iletişim, kişilerarası, dil becerilerini geliştirirler. Daha büyük bir hoşgörü ve karşılıklı saygı duygusu geliştirmelerini bekliyoruz. Ayrıca, katılan öğretmenler daha motive olurlar ve kişisel düzeyde gelişirler. Sorunla yerel olarak başa çıkmak için daha hazırlıklı ve daha donanımlı hale gelirler. Avrupalı meslektaşlarıyla en iyi uygulamaların değişimi yoluyla, profesyonel olarak da gelişmeleri beklenmektedir.

 31-03-2022

31-03-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJE HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER İÇİN:

https://www.youtube.com/channel/UCxGECh2VsGs-NJQ3AJ6NCvg

https://twinspace.etwinning.net/93787

https://instagram.com/emirsultanoo?utm_medium=copy_link

https://twitter.com/emirsultanoo?t

 

 

İLETİŞİM

Adres:
Yenibosna Merkez Mahallesi, Yıldırım Beyazıt Cd., Kerem 1 Sokak, No7, Bahçelievler / İSTANBUL // Yenibosna durağından geçen 31 / 31e / 98b otobüsleri veya Starcity / Güneşli minibüsleri ile Taşyol Shell de inerek okulumuza ulaşabilirsiniz.


Telefon
(212) 653 6801


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın